Excite

Computer samenstellen en hardware kiezen

Een computer bestaat uit hardware en software, maar een paar dingen heb je altijd minimaal nodig om je eigen computer te bouwen. Het mooie van een zelf samengestelde computer is dat je alles precies kunt hebben zoals jij het wilt. Heb je veel RAM-geheugen voor grafische toepassingen nodig of een erg krachtige grafische kaart voor spelletjes? Jij kiest! Voor een werkende computer heb je minimaal nodig:

  • Een kast met voeding

Zonder kast is het lastig je computer stofvrij te houden. Je hebt verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld ATX en ITX. Zelfgebouwde computers hebben meestal een rechtopstaande kast. Een horizontale kast is namelijk moeilijker in elkaar te zetten. Vaak wordt er al een voeding in de kast gemonteerd voor je. Kijk goed na of die voldoende stroom kan leveren voor al je componenten.

  • Een moederbord

Het moederbord monteer je in je kast en al je andere componenten worden hier op aangesloten. Kijk na of er genoeg geheugensloten zijn, of de processor die je op het oog hebt erin past en of het moederbord van hetzelfde type is als je kast. Ook op de aansluiting voor de grafische kaart moet je even goed letten.

  • Geheugen, processor, grafische kaart en harde schijf

De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Kies altijd voor kwaliteitsgeheugen van een bekend merk, hier wil je echt niet op bezuinigen als je  vreemde foutmeldingen wilt vermijden. Processoren heb je er van Intel en van AMD. Tegenwoordig zijn de even goed, ook al wordt hier nog vaak over gediscussieerd. Een grafische kaart is soms al ingebouwd op je moederbord, maar die modellen zijn over het algemeen niet geschikt voor games.

  • Monitor en besturingssysteem

Vergeet dit niet mee te tellen als je je budget in orde brengt. Het beeldscherm en Windows (of een alternatief) worden vaak meegeleverd bij nieuwe PC's die al samengesteld werden voor je.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019