Excite

Zelf een computer samenstellen kan goedkoop

Wil jij zelf je computer samenstellen? Dat kan goedkoop en hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Sommige computergebruikers denken bij het zelf samenstellen van een computer al gauw dat ze het dan zelf moeten bouwen. Dat kan, maar hoeft niet. Je kunt ook op verschillende websites of soms zelfs bij een computerwinkel precies de computer samenstellen die je wilt. Uiteindelijk wordt jouw nieuwe computer dan kant-en-klaar geleverd.

 

Of je nu zelf de computer bouwt, of alleen maar samenstelt, je begint bij het bedenken waar je de computer voor wilt gebruiken. Een computer die veel gebruikt gaat worden voor om te gamen heeft een krachtigere videokaart nodig dan een computer waarop je vooral tekstverwerkers of internet zult gebruiken. Bedenk ook hoeveel je wilt uitgeven voor je nieuwe computer. Op basis daarvan kun je beslissen met welke software en hardware je je computer wilt opbouwen.

 

Het makkelijkst is om van alle hardware en software een lijst te maken. Daarmee kun je naar een computerwinkel om aan onderdelen te komen. Dan kun je zelf je computer gaan opbouwen. Er bestaan genoeg websites met gidsen en video's die je precieze instructies geven. Je zou ook naar een computerwinkel kunnen gaan, waar ze voor jou de computer kunnen bouwen.

 

Wil je allemaal die moeite niet van naar een winkel moeten? Ook op internet kun je gewoon een computer laten samenstellen via gespecialiseerde websites. Dat is lekker makkelijk en kan ook nog eens goedkoper zijn. Met enkele muisklikken stel je zo je eigen computer samen en die wordt dan ook nog eens bij je thuisbezorgd!

 (photo © kniemla)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020