Excite

Computerende ouders aangeklaagd voor kindermishandeling

World of Warcraft

We kennen allemaal wel iemand die uren achter elkaar computerspelletjes kan spelen, maar een Amerikaans stel besteedde wel heel veel tijd aan online gamen. Zo erg zelfs dat ze hun eigen kinderen verwaarloosden. De ouders Lester Louis Huffmire en Petra Huffmire zijn deze week daarom aangeklaagd voor kindermishandeling. Het koppel interesseerde zich meer voor World of Warcraft dan hun eigen twee dochters, dat meldt de Los Angeles Times. De meisjes van 5 en 10 jaar oud konden niet naar school en mochten het huis niet uit, omdat hun computerende ouders hun online spel niet wilden stoppen.

Verwaarlozing meisjes

De verwaarlozing van de meisjes kwam aan het licht toen een buurvrouw de politie belde, omdat ze bang was dat er iets illegaals gebeurde in de woonwagen waarin het gezin woonde. De politie trof vervolgens de twee meisjes aan. Ze waren ernstig ondervoed, vies en hadden een mond vol rottende tanden. Volgens de agenten zagen ze er heel klein en bleek uit. De kinderen worden nu verzorgd door sociale instanties van Los Angeles.

Conditie woonwagen

De conditie van de woonwagen waarin het gezin woonde speelde ook een belangrijke rol bij de aanklacht. Zo werkten de toiletten niet, zat de keuken vol met schimmel en overal lag vuilnis. Agenten vonden zelfs gebruikte condooms onder een teddybeer. De officiële aanklacht tegen de ouders luidt kindermishandeling en het beroven van vrijheid van hun twee dochters. De aanklager heeft nog een aanklacht ingediend voor het toedoen van lichamelijk geweld.

Schuldig? Celstraf

Wanneer de ouders schuldig worden bevonden hangt hun een celstraf van zeven jaar boven het hoofd. Dat is een lange tijd zonder computer...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021