Excite

Computerracer wordt topcoureur

De 25-jarige Lucas Ordonez was een paar jaar geleden nog gewoon een gamer die in zijn slaapkamer racespelletjes speelde. Nu maakt hij zich klaar voor zijn deelname aan de prestigieuze 24-uurs race van Le Mans die deze zomer plaatsvindt.

Het leven van Lucas veranderde in 2008, toen hij zich opgaf voor een online racecompetitie. Met hem deden nog 25.000 andere mensen mee. Inmiddels is hij de beste racer van de GT Academy van PlayStation en Nissan en heeft hij zijn eigen stoutste dromen overtroffen. Hij wist wel dat hij graag beter wilde worden in het racen, maar had zelf nooit verwacht dat dat op dit niveau zou zijn.

De wedstrijd in Le Mans wordt al sinds 1923 georganiseerd en is zowel de oudste race van de wereld, als de meest intensieve. Het circuit bestaat onder meer uit afgesloten normale wegen en niet alleen circuits. Het gaat dus ook daadwerkelijk om het testen van de vaardigheden en niet alleen snel rijden. Ook voor de fabrikanten van de auto’s is dit een flinke uitdaging; ze moeten een duurzame auto bouwen, die ook heel snel is. Sommige merken, waaronder Nissan, heeft meerdere auto’s in de race. Ook kan het zijn dat meerdere bestuurders een auto delen, zodat er nog sneller geschakeld kan worden.

Afbeelding: Flickr account bibendum84

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020