Excite

'Consumenten minder geneigd Apple Watch aan te schaffen'

  • © Getty Images
Consumenten lijken zich wat afwachtend op te stellen als het gaat om de aanschaf van de Apple Watch. Steeds minder mensen lijken van plan te zijn het slimme horloge van Apple aan te schaffen. Dit blijkt uit onderzoek van Piper Jaffray onder duizenden Amerikanen.

Van alle consumenten die al een iPhone hebben, zegt 7 procent van plan te zijn een Apple Watch te kopen. Zonder iPhone heb je niets aan een Apple Watch; het is dus een vereiste om die ook te hebben. De zakenbank Piper Jaffray voerde eerder ook al onderzoek uit naar de aankoopintentie met betrekking tot de Apple Watch. Toen gaf ongeveer 10 procent aan van plan te zijn de Apple Watch aan te schaffen.

dat onderzoek werd echter vlak voor de aankondiging van de Apple Watch uitgevoerd. Net na de presentatie zakte dat aantal al naar 8 procent en inmiddels gaat het dus nog maar om 7 procent van de iPhone-bezitters.

Volgens Apple-analist Gene Munster zullen er uiteindelijk tussen de acht en tien miljoen Apple Watches verkocht worden. Het horloge wordt een belangrijk product van Apple, maar de verkoopcijfers zullen naar verwachting eerst bescheiden zijn. De Apple Watch wordt in het tweede kwartaal van 2015 verwacht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021