Excite

Dalai Lama is zijn wijsheid aan het twitteren

Het is zover. De oude religies van deze wereld gaan zich ook roeren op de sociale media. Niet de paus, van hem verwachten we voorlopig nog geen 2.0-uitingen. Nee, het is de Dalai Lama. De wijze religieuze leider uit Nepal heeft namelijke en Twitter-account geopend. Iedereen ter wereld kan hem volgen. Zo word je dagelijks op de hoogte gebracht van de laatste wijsheden die de Dalai Lama doorgekregen heeft. Of op heeft zitten mediteren, zoiets. Helemaal digitaal, dus helemaal leuk!

Sinds hij in 1959 op de vlucht sloeg voor het Chinese leger, woont de Dalai Lama in ballingschap in het Noord-Indiase Dharamsala. Vorige week had hij echter een ontmoeting in Los Angeles. Hij was in de Amerikaanse miljoenenstad onder andere voor een ontmoeting met Twitter-oprichter Evan Williams. De twee hadden een uitvoerig gesprek over oude religie en nieuwe technologie. Naar aanleiding van het gesprek besloot de Dalai Lama een account te openen op Twitter.

Dat de Dalai Lama populair is, blijkt wel uit zijn volgelingen. In drie dagen tijd zit de Dalai Lama op bijna 103.000 volgelingen. Dat zijn er nogal wat. De marketingtool is dus ook toepasbaar op eeuwenoude wijsheden. Zaken die de Dalai Lama al getwitterd heeft, zijn artikelen over hem en waar hij zich ter wereld bevindt. Ook handig voor het Chinese leger.

Afbeelding: Flickr, Joi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020