Excite

De 10 handigste sneltoetsen in Windows 7

Wat denk je na een paar maanden van 'de nieuwe windows'? De algemene mening over Windows 7 is positief te noemen. Het is een stuk stabieler en vooral vriendelijker dan zijn voorganger vista. De problemen die er nog mee zijn, zullen aangepakt worden in Service Pack 1, dat binnenkort uitkomt en nu al in beta-fase te proberen valt.

Één van de uitbreidingen van Windows 7 is het gebruik van nog meer sneltoetsen. De handigste zetten we voor je op een rijtje, zodat je nog meer kan halen uit je aankoop.


  1. Ctrl+Shift+N: Een nieuwe map aanmaken. Met deze toetscombinatie kan je razendsnel nieuwe mapjes maken, waar je ook op je computer bezig bent. Zo kan je alles gemakkelijker organiseren.

  2. Ctrl+Shift+Click: Een programma openen als Administrator. Voor sommige aanpassingen heb je uitgebreide rechten nodig op je computer. Wil je een programma als Beheerder openen, druk dan de Ctrl- en de Shift-toets in voor je klikt.

  3. Win+Spatie: Snel je bureaublad weergeven. Alle vensters worden geminimaliseerd om snel even alles opgeruimd te hebben. Win+D doet trouwens precies hetzelfde.

  4. Win+P : Beeldscherm schakelen. Door samen op het windows-symbooltje en de letter P te drukken, kan je schakelen tussen verschillende beeldinstellingen. Zo kan je enkel je eerste monitor gebruiken, je bureaublad uitbreiden naar de tweede monitor, je bureaublad kopiëren naar het tweede scherm of enkel het tweede scherm gebruiken. In plaats van een tweede beelscherm, kan je natuurlijk ook een projector schakelen.

  5. Win+Shift+Linkerpijltje: Ook voor als je twee beeldschermen hebt. Met de pijltjestoetsen kan je een toepassing snel verplaatsen naar het linker- of rechterscherm.

  6. Win+1, Win+2, Win+3, enz.: Met de windowstoets in combinatie met de numerieke toetsen, kan je snel van programma wisselen. Nummer 1 staat voor het eerste programma in de taakbalk en ga zo maar verder. Handig!

Sommige sneltoetsen waren ook al beschikbaar in eerdere versies van Windows, maar als je ze allemaal onder de knie krijgt, zal je merken dat je op deze manier erg snel kan werken met Windows 7!

Afbeelding: Flickr, gebruiker BookGlutton

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020