Excite

De allerrecentste zoekresultaten

Heb je ook wel eens gehad dat je iets opzoekt op google en je veel te oude artikels krijgt? Het probleem is tweeledig: de datum waarop een pagina geïndexeerd wordt staat niet in google en er is altijd tijd nodig voordat google iets indexeert. Niet ideaal als je informatie zoekt over een product dat net verbeterd werd of over een evenement dat zich op dit moment afspeelt.

We hebben twee oplossingen voor je die allebei nog erg onbekend zijn, maar wel bijzonder nuttig.

De eerste werkt met de google zoekmachine en houdt in dat je wat tekst moet toevoegen aan het adres in de adresbalk. De tekst is &as_qdr=y15. Vergelijk gerust http://www.google.nl/search?q=beste+draadloze+n+router en http://www.google.nl/search?q=beste+draadloze+n+router&as_qdr=y15 eens. Als je de tweede link volgt, die je dat de eerste twee artikelen relevant zijn en de derde niet omdat de laatste in 2005 geschreven werd. In dit voorbeeld: er is sindsdien veel veranderd in de technologie van deze routers, dus kan je het artikel uit 2005 beter links laten liggen.

De tweede tip heeft helemaal niets met google te maken. Er is namelijk een nieuwe zoekmachine die niets indexeert, maar de zoekresultaten rechtstreeks van diensten als Twitter, Flickr, Digg, Delicious en dergelijke haalt. De zoekmachine http://www.scoopler.com/ Scoopler is gloednieuw, maar werkt goed. Zoek je bijvoorbeeld op The Toppers, dan krijg je de allerlaatste resultaten en zodra er iets wordt toegevoegd, zie je het direct op het scherm. Wel worden verschillende talen nog niet gefilterd. Zoek je dus bijvoorbeeld op Windows 7, dan krijg je resultaten in meerdere talen.

Link bij het artikel: Scoopler en Google

Afbeelding: FlickrCC

Meer google:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020