Excite

De laatste updates over eReaders

Een hacker is er in geslaagd om de code van de kopieerbeveiliging van de Kindle te kraken. De Kindle is het best verkopende product op Amazon.com ooit, sinds het digitaal lezen op een eReader is doorgebroken in 2009 in de Verenigde Staten. Maar de Kindle maakte gebruik van een gesloten bestandssysteem, waardoor eBoeken niet gedeeld konden worden met andere apparaten. Door het kraken van de code is het nu mogelijk de eBoeken als PDF-bestand te delen met eReaders van een ander merk.

In Nederland proberen Bol.com en Sony samen het digitaal lezen in de markt te zetten. Vooralsnog lijkt dat weinig succes te hebben. Dat is jammer, want het lezen door middel van eBoeken en eReaders is erg gemakkelijk, goedkoop en scheelt boekenkasten vol aan opslagruimte. De concurrentiestrijd op de markt voor eReaders is gunstig voor de Nederlandse consument als het gaat om kwaliteit en prijs.

Helemaal interessant wordt het als je gratis boeken kunt downloaden van internet. Daarvoor is de site eBooksRead.com. Op deze site kun je meer dan 240.000 eBoeken vinden. Allemaal gratis en voor noppes op je eReader te downloaden. De database is zeer uitgebreid, dus je vindt altijd wel iets wat je zoekt op eBooksRead.com. In het Engels, dat wel. Maar het zal niet lang meer duren voordat zulke digitale bibliotheken ook zullen worden ontsloten met Nederlandstalige boeken.

Afbeelding: Flickr, goXunuReviews

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020