Excite

De moeilijkste vragen op sollicitatiegesprekken

Als je benieuwd bent naar vragen op sollicitatiegesprekken en salarissen van collega's bij andere bedrijven, is de nieuwe website glassdoor.com best interessant. Hoewel glassdoor Amerikaans is en dus voornamelijk op de Verenigde Staten gericht is, groeit het aantal Nederlandse gebruikers ook. Het is helaas wel nodig je in te schrijven om de meeste informatie te zien.

Bij de inschrijving wordt gevraagd naar je salaris en je functie, maar je naam hoef je niet op te geven. De naam van je bedrijf kan maar hoef je niet op te geven. Vervolgens heb je toegang tot een vrij grote database met salarissen van allerlei functies. Let er wel op, dat die allemaal in dollar staan.

Echt interessant wordt het pas als je rechts bovenin op Interviews drukt. Je kan op functie en op bedrijf zoeken, maar om alles te zien moet je opnieuw iets geven voordat je iets krijgt. Alle sollicitatiegesprekken worden besproken en beoordeeld op moeilijkheidsgraad. De moeilijkste vragen werden ook besproken:

  • Welke andere kandidaten zouden geschikt zijn voor het werk?
  • Wat is je zwakste punt?
  • Waarom net dat bepaalde bedrijf?
  • Hoe kijken je collega's naar je?

Ook worden uitgebreidere vragen besproken, waarbij je je moet inleven in een situatie.
Voorbereiding op moeilijke vragen tijdens een sollicitatie kan hét verschil maken. Daarom raden we deze site zeker aan als je op zoek bent naar een nieuwe baan.

Link bij het artikel: Glassdoor

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020