Excite

De Nederlandse Tuinbouw lanceert ’s werelds eerste website in 3D

Creatie, duurzaamheid, voeding, wetenschap, internationale handel, techniek en logistiek. Voor vrijwel iedere interesse en ieder opleidingsniveau is wel een passende functie te vinden binnen de groene sector. Bovendien is het een sector in beweging en staat het bekend als een van de meest innovatieve van Nederland.

Toekomstblik in 3D

Toch denken nog te weinig jongeren aan de tuinbouw als toekomstig werkveld. Om jongeren van 16 tot 24 jaar bewust te maken van de vele mogelijkheden van de Nederlandse Tuinbouw wordt daarom in het najaar van 2010 de campagne ‘It’s Alive’ voortgezet. Helga van Marrewijk, van het Productschap Tuinbouw: “Om het innovatieve karakter van de tuinbouw te benadrukken zetten we nu een extra middel in: ’s werelds eerste 3D FutureVision website. Jongeren kunnen op nederlandse.tuinbouw.nl letterlijk een 3D toekomstblik werpen op hun mogelijke carrière in deze sector.”

Van veredelaar tot klimaatspecialist

Martin Beers, 28, veredelaar: “Als veredelaar ben je eigenlijk een soort uitvinder, maar dan in de tuinbouw. Je bedenkt bijvoorbeeld een nieuw soort gebera, daarna ga je kijken wat ervoor nodig is om deze echt te creëren. Als kind was ik best inventief en bedacht van alles. Ik hield altijd wel van bloemen, dus dit is een uitkomst voor mij.”

Joost van der Voort, 27, klimaatspecialist: “Ik zorg ervoor dat de omstandigheden voor een plant om te groeien in de kas optimaal zijn. Als klimaatspecialist let je niet alleen op de temperatuur, maar ook of de grond bijvoor¬beeld schimmelvrij is. Er zijn zoveel factoren die groei kunnen optimaliseren. Voor mij maakt dat het boeiend, de allerbeste oplossing zoeken voor de allerbeste groei.”

Dat er echt voor zoveel interessegebieden een toekomst is weggelegd in de Nederlandse Tuinbouw is te lezen op nederlandse.tuinbouw.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020