Excite

De nieuwe Windows 7 eens uitproberen?

Sinds vandaag 5 mei is de Release Candidate van Windows 7 gratis te downloaden van de http://www.microsoft.com/windows/windows-7/default.aspx website van Microsoft. Deze versie werkt tot maart 2010. Dat betekent tien maanden gratis en legaal windows!

Ben je van plan dit besturingssysteem uit te proberen, dan moet je wel wat voorbereidingen treffen. Zo maak je het best eerst een volledige backup of een image van je systeem. Die kan je eventueel terugzetten als windows 7 niet bevalt of verloopt. Ook moet je weten dat je geen ondersteuning krijgt voor deze versie van Windows. De Release Candidate wordt uitgebracht om de laatste eventuele foutjes uit het besturingssysteem te halen. Verder heb je een windows live-ID nodig. Als je hotmail gebruikt (of gebruikte), heb je al een live-ID.

Als je begint te downloaden, krijg je van Microsoft een productsleutel. Daarmee blijft je installatie tot maart 2010 werken. Vanaf maart krijg je allerlei waarschuwingen en sluit de computer zich na twee uur weer af. Vanaf juni 2010 werkt heel windows niet meer en zal je dus opnieuw moeten installeren.

De eerste reacties op Windows 7 zijn erg positief. Het zou een stuk sneller, mooier, stabieler en gemakkelijker zijn dan Windows Vista. Ook is er een Windows-XP modus ingebakken. Zo kan je er zeker van zijn dat al je oudere programma's het ook doen in Windows 7.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020