Excite

De top 100 grootste sites op het internet

De Engelse televisiezender BBC is momenteel bezig met een grote productie over het internet. De productie gaat over de enorme groei van het internet de afgelopen twintig jaar en de ontwikkeling van deze nieuwe superpower. Dat is dan ook de naam van het programma, waar op televisie, radio en, uiteraard, het internet aandacht aan besteed zal worden. Het programma van de BBC gaat in op de enorme kracht van het internet, de invloed en de reikwijdte van het medium. De revolutie van de digitale wereld wordt helder in kaart gebracht.

In het kader van het onderzoek wordt allemaal interessant cijfermateriaal boven tafel gehaald. Die worden niet alleen gebruikt voor het televisieprogramma, maar zijn ook heel interactief te raadplegen op het internet. De BBC heeft een speciale site gelanceerd rond het project Superpower. Alles wat je altijd al wilde weten over het internet, zo moet je het zien. Het project is dus ook crossmediaal, want internet is meer dan alleen het browsen op je computer. Internet zit in alles, komt overal en ziet soms meer dan wij willen. En de BBC doet daar verslag van.

Een voorbeeld van interessant cijfermateriaal is het onderzoek wat de Nielsen Company heeft opgedoken. Zij hebben een interactieve kaart, een zogenaamde treemap, gemaakt, met daarop de grootste sites van het internet. Deze interactieve kaart is online te vinden. Daarop is duidelijk te zien hoe het aantal bezoekers van de honderd grootste sites zich verhoudt tot elkaar. Het geeft een interessant beeld van de top van het internet op dit moment. Een van de tabbladen bij de kaart geeft aan wie van de internetondernemers op dit moment het rijkst is. Raad eens wie er bovenaan staat?

Afbeelding: Flickr, codiceinternet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020