Excite

Een goedkope desktop kiezen

Tegenwoordig is er een groot aanbod op het gebied van computers. Je hebt verschillende merken bijvoorbeeld HP, Apple of Acer. Daarnaast kun je kiezen tussen een laptop of een desktop. Een desktop kiezen is minder moeilijk. Vandaag de dag heb je veel desktops van meerdere merken voor weinig geld want veel mensen willen een laptop.

Jouw eisen

Wat je ermee wilt doen, is belangrijk. Een fanatieke gamer heeft iets anders nodig dan iemand die af en toe surft op het internet.

Een voorbeeld: de pc wordt gebruikt om te internetten, af en toe een spelletje te spelen en om muziek af te spelen.

Bij het bovenstaande voorbeeld is een standaardcomputer genoeg. Je kunt vaak onder de 400 euro blijven. Bij Dell kun je bijvoorbeeld gaan voor de Inspiron 570 MT. Die beschikt over Windows 7 home, een harde schijf van 500 GB en 4 GB RAM. Let wel op dat je bij een desktop meestal nog een beeldscherm, een muis en een toetsenbord moet kopen.

Besturingssysteem

Voor welk besturingssysteem ga je? Windows is het systeem dat het meest bekend is. Alleen is Windows ook erg virusgevoelig en niet altijd even stabiel. Je kunt gaan voor Linux. Linux is een gratis systeem dat iedereen aan kan passen. Daarom kost het niets. Een derde optie is om te gaan voor het systeem van Apple: Mac OS. Mac OS draait echter alleen op Applecomputers en die zijn erg prijzig.

Prijzen

Vandaag de dag zijn desktops niet meer duur. Voor 300 euro heb je vaak al een goede desktop met Windows 7. Op vergelijkingssites kun je zien waar je de beste deals kunt krijgen. vergelijk.nl is zo'n site, maar ook kieskeurig.nl is een site die goed aangeschreven staat. Als je lid bent van de Consumentenbond kun je vaak ook daar je informatie vinden.

Op vergelijk.nl staat bijvoorbeeld een Acer-desktop voor 240 euro bij de site van replacedirect. Dat is de meest scherpe aanbieding van deze computer op het moment van schrijven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021