Excite

Op zoek naar een origineel cadeau? Geef een digitale fotolijst!

Je kent het wel: naarstig op zoek naar hét perfecte cadeau voor vader, moeder, opa, oma, broer, zus en partner. En terwijl je voor de één soms supersnel slaagt, blijven er altijd mensen bij wie je je afvraagt: Wat moet ik hem/haar in vredesnaam geven? Heb je al eens aan een digitale fotolijst gedacht?

Wat is een digitale fotolijst?

Fotolijstjes, die kent iedereen wel. Vooral opa's en oma's hebben er een handje van om er tig aan de muur te hangen, zodat je van alle kanten wordt aangestaard door jezelf, de kleinkinderen en soms zelfs verre familieleden. Vrijwel de hele muur wordt in beslag genomen door al die lijstjes en op het dressoir is net zomin nog een lege plek te vinden. Ja, het is allemaal wat vol, maar die vergeelde plaat van Pietje skippen om ruimte te maken voor de kekke kiek van Sophie? Dat kan niet, dat kunnen ze niet over hun hart verkrijgen...

De oplossing

Juist voor dat soort mensen is een digitale fotolijst een prachtig cadeau. Op of in de fotolijst (het is maar hoe je het wil zien) is ruimte genoeg voor meerdere digitale foto's, dus de hele familie past er op! En omdat het beeld continu wisselt, hebben opa en oma telkens iets nieuws om naar te kijken.

Natuurlijk is een digitale fotolijst ook een prachtig cadeau voor die ene broer die net verkering heeft (kan hij alle foto's van zijn geliefde op kwijt), of voor je vader die graag fotografeert tijdens zijn vakantie. Of misschien vind je zo'n digitale fotolijst wel een prachtcadeautje voor.. jezelf?!

Waar moet je op letten als je een digitale fotolijst aanschaft?

Ook bij deze gadget geldt: de ene digitale fotolijst is de andere niet. Tussen de lijstjes onderling bestaan grote verschillen in prijs, afmeting, mogelijkheden en capaciteiten. Waar moet je op letten?

Aantal pixels

Hoe meer pixels je fotolijstje heeft, hoe scherper de foto's te zien zijn.

Afmeting

Al heb je de scherpste fotolijst die er bestaat; wanneer je bijna een microscoop nodig hebt om de foto's te bekijken, zal je er niet veel plezier aan hebben. Tenzij je een digitale fotosleutelhanger aanschaft.

Kijkhoek

Wanneer je een lijstje met een grotere kijkhoek koopt, zijn de foto's ook van de zijkant te bekijken.

Uitvoering

Is het mogelijk om het fotolijstje te kantelen?

Geheugen

Hoe groter de opslagcapaciteit op de fotolijst, hoe meer foto's je er op kwijt kunt. Voor opa en oma hoeft de fotolijst waarschijnlijk niet zo uitgebreid (tenzij je een grote familie hebt), maar je reislustige broer zal waarschijnlijk alle continenten in z'n lijstje willen plaatsen.

Voeding

Vrijwel de meeste fotolijstjes werken op netstroom: je moet ze dus aansluiten op het stopcontact. Er zijn ook lijstjes die met oplaadbare accu's werken, maar deze gaan vaak niet zo lang mee, zodat je ze telkens opnieuw moet opladen.

Hoe en waar

Je bent overtuigd van het nut, maar vooral het plezier van een digitale fotolijst. Het liefst zou je er vandaag nog eentje halen, maar waar doe je dat? Digitale fotolijsten zijn te koop bij diverse winkels, zoals Dixons en Kijkshop. Ook online zijn ze gemakkelijk te verkrijgen, bijvoorbeeld bij bol.com en bij neckermann.nl.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020