Excite

Digitale krant op iPad voor $0,99 per week

Dat het niet zo goed gaat met de ouderwetse, papieren krant weten we waarschijnlijk allemaal. De opkomst van Internet heeft er voor gezorgd dat steeds meer mensen hun nieuws uit andere bronnen halen dan het vertrouwde nieuwsblad. Vaak nog gratis ook. Mediatycoon Rupert Murdoch en Apple baas Steve Jobs hebben de handen ineen geslagen om de consument weer te laten betalen voor nieuws, met een digitale krant die alleen op de iPad zal uitkomen.

De krant genaamd de Daily moet volgens de Britse krant The Guardian 99 dollarcent per week gaan kosten en is speciaal voor de iPad ontwikkeld. De krant moet het gemak van de kleine tabloidkrant gaan combineren met de intelligentie van een kwaliteitskrant.

Dat de twee heren geen half werk afleveren, blijkt wel uit het feit dat er maar liefst honderd journalisten zijn aangetrokken om de krant te vullen. Volgens een bron verwacht Murdoch, eigenaar van het grootste nieuwsbedrijf ter wereld News Corp, dat tegen het eind van 2011 er zo’n 40 miljoen iPads in omloop zullen zijn. Zelfs wanneer maar vijf procent van deze mensen een abonnement nemen, levert dat twee miljoen lezers op.

Al eerder gingen er geruchten dat Apple krantenabonnementen voor de Ipad ging aanbieden op dezelfde manier als waarop nu muziek in de iTunes Store te koop is. Veel kranten liggen echter nog dwars, omdat ze Apple liever niet de prijzen laten bepalen.

De Daily moet eind deze maand voor het eerst aankomen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Yutaka Tsutano

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021