Excite

Dinsdag D-day voor IE9

De nieuwe browser Internet Explorer is volgens Microsoft vanaf maandag 21 uur EST beschikbaar. In Nederland is de versie dan vanaf dinsdagochtend 3 uur te downloaden. De definitieve versie heeft volgens Microsoft nog wat verrassingen in petto, maar welke dat zijn, is nog niet bekend.

Wel bekend is dat Internet Explorer 9 nieuwe functies biedt en een nieuwe interface heeft. Zo werkt de browser veel met doorzichtige vensters, zoals Windows 7 ook doet. Net als in Google Chrome zijn de adres- en zoekbalk samengevoegd.

Verder is de beveiliging verbeterd en kun je websites vastpinnen aan de taakbalk, net zoals met programma's. Ook is IE9 volgens Microsoft sneller en zijn de prestaties beter. Er is een betere ondersteuning van webstandaarden en nieuwe technologieën.

IE9 verschijnt twee jaar na de komst van voorganger IE8. In maart 2010 gaf Microsoft de eerste 'platform preview' vrij. September vorig jaar verscheen er een bètaversie gevolgd door de 'release candidate' afgelopen februari. Gebruikers van Windows XP vissen overigens achter het net als het gaat om IE9: de browser is niet beschikbaar voor XP.

Afbeelding: Microsoft

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020