Excite

Prachtige presentaties dankzij DirectX

De computer biedt eindeloos veel mogelijkheden en tegenwoordig behoort ook het bekijken van schitterende presentaties tot die mogelijkheden. Dat kan gaan om 3D animaties, maar ook om het beluisteren van indrukwekkende audiobestanden. Wel heb je daar in de meeste gevallen aparte software voor nodig, bijvoorbeeld DirectX van Microsoft, dat gratis te downloaden is.

DirectX: eel-in-één

Microsoft DirectX bestaat uit verschillende technologieën die van jouw Windowscomputer een perfect platform maken om documenten en programma's weer te geven die goed gevuld zijn met verschillende multimedia-elementen. Deze elementen worden bijvoorbeeld verwerkt via D3DX, HLSL Compiler, XInput, XAudio en Managed DirectX. Er zijn ook speciale pakketten voor extra indrukwekkend geluid, maar die worden bij het besturingssysteem van Windows geleverd en kunnen dus niet apart, gratis gedownload worden.

Systeemeisen DirectX

DirectX is niet geschikt voor elke computer. Je moet tenminste gebruik maken van Windows Vista of Windows 7 of een Server-versie van 2003 of 2008. Heb je het Windows XP Service Pack 2 of 3, dan kun je ook gebruik maken van Direct X. Als je over het juiste besturingssysteem beschikt, dan voldoe je aan alle eisen voor installatie.

DirectX downloaden

DirectX is gewoon te downloaden via de website van Microsoft. Hier vind je het bestand dat je kunt opslaan. Nog makkelijker is het direct te openen of aangeven dat het vanaf de huidige locatie op moet starten. In dat geval begint de installatie direct. Als de installatie voltooid is, moet je voor de zekerheid je computer even herstarten. Let op: je hebt verbinding met internet nodig voor het downloaden van het programma en de installatie.

Updates voor DirectX

Microsoft werkt nog steeds aan DirectX en dat betekent dat er regelmatig updates worden aangeboden. Houd ze in de gaten via de downloadsite van Microsoft en zorg ervoor dat je versie up to date blijft. Dan voorkom je problemen en kun je altijd gebruik maken van de nieuwste mogelijkheden van de software.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020