Excite

Disney begint met ontwikkeling HMTL5 games buiten App store

Disney heeft Rocket Pack uit Finland opgekocht, een geïntegreerde oplossing waarmee plugin-vrije browser games kunnen worden ontwikkeld. Dit maakte de Walt Disney Company vandaag bekend.

De aankoopprijs van Rocket Pack werd niet naar buiten gebracht en Disney heeft verzocht om daar ook niet over te speculeren. Natuurlijk gebeurt dat wel: diverse bronnen hebben inmiddels aangegeven dat de prijs ergens tussen de tien en de twintig miljoen dollar moet hebben gelegen.

Het is in ieder geval duidelijk waarom Disney Rocket Pack wilde hebben: het geeft het bedrijf de mogelijkheid om zonder inmenging van App stores ontzettend leuke spellen te ontwikkelen. Ze kunnen direct op het web worden gepubliceerd. Omdat er gebruik wordt gemaakt van HTML5 is het ook niet nodig om Flash te installeren.

Rocket Engine, het ontwikkelde product, is de enige volledig geïntegreerde oplossing die op dit gebied beschikbaar is. Ongemerkt zul je hier al eens gebruik van hebben gemaakt, als je bijvoorbeeld spelletjes op Facebook speelt. Het spel Warimals is ook ontwikkeld door Rocket Pack.

Het systeem maakt spellen die geschikt zijn voor direct gebruik op iPads, maar ook op oude netbooks. Als je wilt kun je de spellen op je iPad zelfs bewerken, aanpassen of zelf maken. De makers hebben het product in het verleden al eens vergeleken met Google Docs voor het maken van spelletjes: alles is online en een kind kan het doen; je hebt er eigenlijk geen specialistische kennis voor nodig, alleen een leuk idee!

Afbeelding: Flickr, gebruiker dottiemae

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019