Excite

Heerlijk wegdromen bij disney filmpjes

Disney filmpjes hebben een hoog 'en ze leven nog lang en gelukkig' gehalte. Voor de één is dit zenuwslopend zoetsappig, voor de ander is het heerlijk zwijmelen bij sprookjesverhalen die altijd goed aflopen. Het bekijken van Disney filmpjes zorgt ervoor dat je je in een andere wereld waant vol met zingende dieren, pratende theekopjes en prinsessen met de mooiste jurken. Een heerlijke afleiding van het leven van alledag.

De maker van Disney, Walt Disney, werd 110 jaar geleden geboren in Chicago in 1901. Walt Disney was zelf niet een animator maar bedacht wel ideeën voor zijn filmpjes. Hij huurde vervolgens andere mensen in om deze uit te voeren. Zijn eerste filmpjes over Mickey Mouse kwamen uit in 1933. Hierna volgden filmpjes over de Drie Biggetjes en Donald Duck. Leuk weetje is dat Walt Disney zelf jarenlang de stem van Mickey heeft ingesproken.

De eerste speelfilm geproduceerd door Disney was Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Deze was zo populair dat hij in 1939 zelfs acht Oscars won. Hierna volgden nog vele andere films die uitgroeiden tot ware klassiekers zoals Pocahontas, Belle en het Beest, De Kleine Zeemeermin, Assepoester en Aladdin. De laatste jaren is Disney ook overgegaan op 3D films zoals Up, Toy Story 3, Tangled en Alice in Wonderland.

Wat maakt deze disney filmpjes nou zo succesvol? Disney films combineren grappige avonturen met een donkere verhaallijn. Het leuke is dat de films altijd goed aflopen waardoor je met een blij gevoel achterblijft. Daarnaast zijn de animaties en humor tijdloos. Kortom: het kijken van een Disney filmpje is een heerlijke manier om even te ontspannen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019