Excite

Domeinnaam verraadt persoonlijkheid

Een e-maildomein onthult veel meer over een gebruiker dan we dachten. Dat blijkt uit een onderzoek van Hunch.com. Aan het onderzoek werkten 700.000 mensen mee, die gezamenlijk zo’n 75 miljoen vragen beantwoordden.

Die vragen gingen over hun mailgedrag, maar ook over hun persoonlijke situatie. De onderzoekers richtten zich op gebruikers van de bekendste e-maildomeinen, namelijk Gmail, Yahoo!, AOL en Hotmail. De vragen gingen bijvoorbeeld over gewicht, geslacht, hobby’s en opleiding. Volgens de resultaten kun je een heel profiel aan ieder e-maildomein toeschrijven.

Gmail-gebruikers zijn meestal wat magere, kinderloze single mannen tussen de 18 en 34 jaar oud. Ze zijn hoog opgeleid en vinden hun carrière erg belangrijk. Deze mannen wonen voornamelijk in de stad, zijn dol op technische hoogstandjes en gadgets en hebben al behoorlijk wat van de wereld gezien.

Gebruikers van Yahoo! zijn eerder wat gezetter of hebben zelfs last van overgewicht. Het zijn vooral vrouwen tussen de 18 en 49 jaar oud met meerdere kinderen. Yahoo!-gebruikers zijn laagopgeleid en zitten in hun vrije tijd het liefst op de bank. Ze zijn meestal extravert en besteden veel tijd achter de computer.

De meeste Hotmail-gebruikers zijn jonge singles tussen de 18 en 34 jaar oud. Het grootste deel van hen woont nog thuis. Hotmail-gebruikers zijn verder te typeren als introvert en pessimistisch.

De gemiddelde AOL-gebruiker is met een leeftijd van 35 tot 64 jaar een stuk ouder. Ze hebben meestal al langer dan tien jaar een relatie en komen nauwelijks tot nooit in het buitenland. Net als de Yahoo!-gebruikers zijn AOL-mailers extravert.

Afbeelding: Flickr, gebruiker rovlls

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020