Excite

Regel draadloos internet voor je laptop!

Draadloos internet voor je laptop is ideaal voor iedereen die zijn laptop niet op een vaste plaats heeft staan. Gebruik het internet op je laptop waar dan ook in huis - en zelfs onderweg - met deze tips.

Koop een goede modem en een router

Draadloos internet moet ergens vandaan komen. Je hebt waarschijnlijk al een internetaansluiting, nu moet je nog een kastje hebben dat voor draadloos internet kan zorgen. Geen idee wat voor kastje? Laat je voorlichten in de winkel, of zoek op internet naar een wireless router. Je hebt deze vanaf een euro of veertig tot enkele honderden euro's. Duurdere varianten zijn in dezen wel van betere kwaliteit, waar goedkope routers voor onverwachte problemen kunnen zorgen. Wil je het beste resultaat? Vervang dan je usb-modem voor een ethernetmodem. Die werkt het beste samen met een router.

De Dongel en andere varianten van mobiel internet

Wil je behalve in huis ook buiten de deur internet op je laptop hebben, bijvoorbeeld in de trein? Je kunt dan kiezen voor mobiel internet. Er zijn diverse providers die dit aanbieden. Op metjelaptoponline.nl kun je diverse providers vergelijken. Maak je keuze en vervolgens krijg je een stick of dongel (met gebruiksaanwijzing) toegestuurd die je in je computer stopt. Daarmee heb je altijd en overal internet.

Je mobiel als internetpunt gebruiken

Een andere, slimme manier van draadloos internet voor je laptop inzetten, is via je mobiel. De meeste mensen hebben een internetabonnement bij hun mobiele abonnement. Bij telefoons van HTC kun je in de instellingen kiezen voor 'hotspot'. Hiermee kun je je telefoon een hotspot maken zodat je erop kunt internetten. Met de juiste applicatie werkt dit ook voor de iPhone.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020