Excite

Handig en leuk; een draadloze muis

Heeft de muis van je computer het begeven? Of word je simpelweg gek van het eeuwig beperkt zijn door het snoer van je muis? Dat gekmakende draadje dat nooit lang genoeg is om fatsoenlijk mee te werken, maar wel precies van dusdanige lengte is dat de kat kans ziet er mee te spelen en je jongste zoon er continu in blijft hangen? Overweeg dan eens de aanschaf van een draadloze muis!

De voordelen vaan een draadloze muis

Een draadloze muis heeft natuurlijk als grootste voordeel: geen snoer meer! Zo ben je eindelijk verlost van dat eeuwige geworstel met dat schier onmogelijke draadje. Hoe zo'n muis dan communiceert met je computer? Via radiotechnologie. In sommige gevallen moet je een USB-kabel aan je pc bevestigen, in andere gevallen werkt de overdracht via Bluetooth. Verder moet de muis van stroom worden voorzien. Dit gebeurt via een accu of via batterijen. Hierbij kom je meteen bij de nadelen van een draadloze muis: ze zijn vaak iets zwaarder dan gewone muizen, en na verloop van tijd moet je de accu weer opladen of de batterijen vervangen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een draadloze muis?

Wil je een draadloze muis aanschaffen, dan is het wel zaak om een goede uit te kiezen. Er zijn verschillende typen muizen op de markt, allen toegespitst op de behoeften van de gebruiker. Zo zal een gamer waarschijnlijk een ander soort muis prefereren dan iemand die zijn pc voornamelijk gebruikt voor tekstverwerking. Bedenk dus allereerst welke eisen je aan een muis stelt en waarvoor deze voornamelijk bedoeld is. Verder is ook van belang dat je de muis prettig vindt werken. Dit is vaak ook een kwestie van smaak: wil je een lichtgewicht muis of ligt juist een zwaardere beter in de hand? Heb je kleine of grote handen? Hecht je belang aan extra functies en functieknoppen?

Prijs van een draadloze muis

Omdat er zoveel verschillende varianten zijn, zijn er op de markt voor (draadloze) muizen grote prijsverschillen te vinden. De beste draadloze muis is niet altijd de duurste: dit hangt af van je eigen voorkeuren en wensen. Wel is het uiteraard van belang hoe lang de muis met zijn accu of batterijen doet. Draadloze muizen zijn op diverse punten te koop, ook via internet. Bol.com bijvoorbeeld biedt verschillende draadloze muizen aan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020