Excite

Drie hulpmiddelen om je privacy op Facebook te waarborgen

Het is nogal wat, de relatie tussen Facebook en privacy. Zo lekker loopt dat allemaal niet. Veel mensen klagen over hun privacy als ze gebruik maken van Facebook, maar goed, je wordt nog altijd zelf lid van het sociale netwerk. South Park heeft daar dit seizoen nog een intelligente aflevering aan gewijd. Hoe dan ook, tijd om met behulp van drie tools jouw privacy te herstellen op Facebook, aangezien de website het zelf niet doet.

Allereerst is daar ReclaimPrivacy. Ga naar hun site, sleep de 'Scan for Privacy'-knop naar je koppelingenbalk, log in op Facebook en druk op de knop. Met behulp van deze tool krijg je een mooi overzicht op welke punten je privacy gevaar loopt en hoe je er überhaupt voor staat qua privacy. Meer een analyse dus, want je zult zelf de instellingen moeten aanpassen.

Voor het hardere werk is er SaveFace. Deze tool installeer en gebruik je op dezelfde manier als ReclaimPrivacy. Het verschil is dat SaveFace al je instellingen automatisch wijzigt naar 'Alleen voor vrienden'. Oftewel, je profiel is hermetisch vergrendeld. Wil je sommige onderdelen toch meer openbaar hebben, dan kun je dat in de instellingen van Facebook aanpassen. Gek genoeg minder werk dan het andersom aanpakken.

Tot slot presenteren we je nog OpenBook. Dat is niet zozeer een tool als wel een waarschuwingssysteem. Op deze site kun je op zoekwoorden alle publieke content van Facebook bekijken. Het verbaast je wat mensen er in het openbaar allemaal op zetten. Zoek maar eens op 'lost my virginity' bijvoorbeeld. Al met al zet het je in ieder geval aan het denken.

Afbeelding:

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021