Excite

Drie websites om je digitale CV op te stellen

Hoe maak je een CV? Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Gelukkig is het nu mogelijk om digitaal en online een CV te maken, die er duidelijk uitspringt. Even je CV doormailen naar de juiste personen en klaar ben je. VisualCV is zo'n website waar je een CV kunt maken. Alle toeters en bellen zitten er aan. Je kunt foto's, filmpjes, audiobestanden toevoegen, en natuurlijk de basisinformatie. Je kunt verschillende CV's samenstellen en zo differentiëren in wat je aan wie laat zien. Bovendien kun je continu je CV up-to-date houden, ook niet onbelangrijk. Even aanmelden, de rest is gratis.

Een andere applicatie om dit voor elkaar te krijgen, is CeeVee. Hiermee kun je ook een online CV maken, met als handige tool dat je de CV kunt uitprinten in PDF-formaat. De mogelijkheden zijn wat minder dan bij VisualCV als het gaat om media-presentatie, maar de lay-out geeft wel een rustige en beheerste uitstraling. Ook niet altijd onbelangrijk. Verder is de CV netjes af te schermen en kun je zelf bepalen wat je aan wie laat zien. Tot slot kun je jouw CV delen via Twitter of Facebook. Handig!

De laatste online CV-bouwer die we hier bespreken, is Praux. Het grote voordeel van Praux, is dat je een eigen URL kan maken. Check je naam, bijvoorbeeld 'Wim Jansen', door wimjansen.praux.com in te tikken in de adresbalk van je browser. De website is nog niet bezet? Bouw dan jouw CV op die URL. De media-mogelijkheden zijn opnieuw niet zo uitgebreid als bij VisualCV, maar het opstellen van een zakelijke en ordelijke CV is zo gebeurt. Bovendien zit er een teller ingebouwd, die laat zien hoeveel mensen jouw CV al gezien hebben. Een erg praktische bouwer dus, waarbij je CV ook nog eens online aan te passen is naar wens.

Afbeelding: Praux.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021