Excite

Driekwart Nederlandse mailtjes is spam

Superhandig, die e-mail. Nooit meer dagen wachten op een brief, maar gelijk je mail binnenkrijgen nadat het verstuurd is. Helaas hebben ook reclamemakers dat ontdekt, waarvan sommige nou niet bepaald de meest eervolle bedoelingen hebben. Er wordt nog steeds ontzettend veel spam verstuurd. Driekwart van alle Nederlandse mailverkeer blijkt in deze categorie te passen.

Dat blijkt uit een onderzoek dat beveiliger Symantec laatst uitvoerde. Ook werden er vorige maand maar liefst drie keer zoveel virusmailtjes rondgestuurd als in juli. 1 op 150 mailtjes die worden verstuurd, bevat een virus. Gelukkig zijn wij niet het land waar de meeste spam naartoe wordt gestuurd. In Saudi-Arabië is namelijk maar liefst 85% van de mailtjes spam. Ook China doet met 81% leuk mee.

Symantec ontdekte ook een nieuwe vorm van spam, waarin bepaalde aandelen als zeer waardevol worden aangeprezen. Mensen die niet snappen dat het om spam gaat, kopen deze aandelen waardoor ze meer waard worden. De internetcriminelen die de spam hebben verstuurd, kunnen hun eigen aandelen daarom na verloop van tijd met winst verkopen, waarna de koers weer helemaal inzakt. Aan dit type spam heeft Symantec, bekend van onder andere Norton Antivirus, de naam ‘pump-and-dump’ gegeven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020