Excite

Druktemeter uit Koninginnedag-app

De 30 APPril-app gaat toch niet de drukte meten tijdens de troonswisseling op Koninginnedag. Op last van de politie moet de tool uit de Koninginnedag-app gehaald worden, om het telefoonnetwerk niet te zwaar te belasten. Ieder jaar zijn er problemen met overbelasting van de mobiele netwerken, omdat te veel mensen in de binnenstad van Amsterdam tegelijkertijd gebruik maken van hun mobiele telefoon.

Druktemeter voor feestlocaties

Speciaal zodat niemand iets hoeft te missen van de troonswisseling wilde de 30 APPril-app de drukte op verschillende feestlocaties in Amsterdam in kaart brengen door een druktemeter. Zo kunnen mensen drukke plekken vermijden en op een meer rustige locatie de festiviteiten volgen. De druktemeter functioneert als een actuele heatmap, waarbij realtime informatie wordt gebruikt van belasting van het telefoonnetwerk. Het systeem van ‘crowd-monitoring’ werd ook gebruikt voor een vergelijkbare app voor de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Druktemeter niet getest

De druktemeter is op advies van de telefoonproviders uit de app gehaald, omdat het systeem niet vooraf getest zou kunnen worden, zo meldt de politie. “De druktemeter zou het telefoonnetwerk te zwaar belasten.”

Koninginnedag-app met informatie

De politie ontwikkelde de app in samenwerking met het Duitse onderzoeksinstituut DFKI en de gemeente Amsterdam. De Koninginnedag-app blijft wel informatie bieden over de looproutes in de stad, ov-stations, EHBO-posten, openbare toiletten en andere handige informatie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020