Excite

Dubsmash populairste app van dit moment

  • © Getty Images
Het is dé trend van dit moment: videoselfies maken met Dubsmash. De app staat de laatste tijd steeds hoog in de ranglijsten van meest populaire apps en dat is niet verwonderlijk. Het maken van een dubsmash-video is namelijk helemaal hot. Sociale media en YouTube stromen vol met bijzondere filmpjes die gemaakt zijn met de app.

Het principe van Dubsmash is eenvoudig: je kiest een geluidsfragment - dit kan een dierengeluid zijn, maar ook bijvoorbeeld een stukje uit een liedje of een film - en maakt vervolgens een videoselfie waar je dat geluid mee combineert. Zo kun je even in de huid kruipen van bijvoorbeeld een beroemde ster.

Dubsmash kan gedownload worden in de App store of Google Play Store en is geschikt voor iOS en Android. De app werd ontwikkeld in Duitsland en was daar vrijwel direct een grote hit. Inmiddels zitten in de app ook veel Nederlandse invloeden en kun je bijvoorbeeld kiezen voor quotes van Jiskefet en Jerney Kaagman.

Wie zelf geen Dubsmashes wil maken, kan natuurlijk volop genieten van die van anderen. Bekende Nederalnders als Nicolette van Dam zijn al verslaafd aan de app en maken regelmatig nieuwe filmpjes. Daarnaast zijn er op internet veel compilaties te vinden, waarbij de ene gebruiker nog meer uitpakt dan de andere.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021