Excite

Duizenden wachtwoorden Hotmail op straat

Meer dan 10.000 wachtwoorden van Hotmail-gebruikers zijn online gezet. Dit is het resultaat van "phishing", waarbij via nepwebsites bezoekers gevraagd wordt hun wachtwoorden in te geven. Door phishing komen deze wachtwoorden bij de verkeerde personen terecht. De fout ligt dus niet bij hotmail zelf.

De wachtwoorden verschenen op de website Pastebin.com, die normaalgezien gebruikt wordt door programmeurs die snel wat code willen delen. Dit keer werd door een anonieme gebruiker de kostbare gebruikersgegevens gepost. De beheerder van deze site heeft er dan ook voor gekozen zo snel mogelijk de hele site uit de lucht te halen, tot het weer rustiger wordt. Microsoft heeft bevestigd dat de wachtwoorden echt zijn. Het gaat om voornamelijk Europese accounts die beginnen met de letter A of B. Niet enkel adressen @hotmail.com en @msn.com werden gekraakt, maar ook van het domein @live.com

De woordvoerster van Microsoft liet vandaag in een persbericht weten: "We werken hard om de gebruikers terug controle te geven over hun accounts en om dit te bereiken zal iedereen waarvan het wachtwoord gestolen is, deze moeten vervangen."

Intussen wordt aangeraden je wachtwoord zo snel mogelijk te veranderen; of je nu een mailtje krijgt van microsoft of niet.

Update 12:00

Volgens de BBC is de schade niet beperkt tot enkel hotmail-accounts. Er zijn ook Gmail- en Yahoo-wachtwoorden "gephisht" en op internet gepubliceerd.

Afbeelding: Guardian

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020