Excite

Dunste laptop ooit

Samsung komt met een nieuwe laptop. Bijzonder aan deze laptop is dat het de dunste laptop ooit zal zijn. De laptop zal een dikte hebben van 1,626 centimeter en verslaat hiermee de vorige dunste laptop ooit, de MacBook Air met 1,7 centimeter. De laptop zal in een nieuwe serie komen en de eerste serie heeft een 11 inch beeldscherm. Dit is groter dan de meeste notebooks, maar wel kleiner dan de laptops. In de toekomst komt er ook een laptop van 13 inch. Hierdoor is de laptop gemakkelijk mee te nemen voor bijvoorbeeld een zakenreis.

De nieuwe dunne laptop is wel behoorlijk prijzig. Je betaalt er namelijk 1650 euro voor. Dit heeft volgens de ontwikkelaars een reden. Wanneer je de laptop koopt krijg je namelijk een apparaat met een solid state-drive. Dit is een chip zonder draaiende delen die ultrasnel werkt. Je laptop verbruikt daarbij ook veel minder energie dan normale laptops en is met drie seconden al uit de slaapstand.

Samsung-manager Mark Janssen geeft aan dat de laptop er strak zal uitzien. Dit komt omdat er steeds meer vraag is naar laptops met een strakke vormgeving. Volgens Mark Janssen zien laptops er allemaal maar saai en hetzelfde uit en daar gaat dus verandering in komen. Sowieso is het duidelijk te merken dat we weer een beetje uit de economische crisis komen, want mensen zijn bereid om meer geld te betalen voor een mooie designlaptop.

Afbeelding: Flickr account gpaumier

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020