Excite

EA komt met The Sims voor Facebook

EA heeft aangekondigd een speciale versie van het populaire spel The Sims op de markt te brengen voor Facebook-gebruikers. De gamefabrikant hoopt daarmee in te haken op het eerdere succes van het spel Dragon Age Legends op de sociale netwerksite, zo meldt Inside Social Games.

EA, voluit Electronic Arts, staat bekend om zijn succesvolle games en heeft met The Sims al jaren een enorm kassucces in handen. In dit spel kunnen gamers het leven van virtuele personages bepalen, waaronder hun werk, vrije tijd, sociale leven en huisvesting. Het spel heeft geen specifiek einddoel, maar werd desondanks razend populair. Onlangs bracht EA nog een speciale versie van The Sims uit die zich afspeelt in de Middeleeuwen.

De Facebook-variant van The Sims gaat The Sims Social heten. Het spel is niet vergelijkbaar met de computervariant, want in The Sims Social bestaan geen door computer aangestuurde poppetjes, maar zullen de virtuele personages alleen communiceren met andere 'echte' spelers.

Het spel is waarschijnlijk voor iedere Facebook-gebruiker gratis te spelen, maar EA zoekt nog naar mogelijke verdienmodellen. Zo overweegt het concern om geld te vragen voor bepaalde opdrachten die een groep gebruikers zou kunnen uitvoeren. Ook moeten spelers mogelijk betalen als zij in de game van karakter willen wisselen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020