Excite

EA Sports start eigen winkelketen

EA Sports gaat proberen om zijn games zonder tussenkomst van derden aan de man te brengen. De succesvolle gamefabrikant opent zijn eigen winkels en heeft in de herfst een eerste opening op het programma staan.

De eerste officiële EA Sports-winkel opent zijn deur in Charlotte, een stad in de Amerikaanse staat North Carolina. Deze shop wordt gevestigd op een vliegveld.

"Het is een plaats waar mensen hun favoriete EA Sports-games kunnen spelen en kopen," zegt EA Sports-directeur Chris Erb. "Naarmate we proberen de doelgroep voor sportgames uit te breiden, is het belangrijk voor ons om omgevingen te creëren voor mensen om onze producten te proberen en te ervaren hoever interactieve sportervaringen zijn ontwikkeld in de afgelopen jaren."

De winkel in Charlotte is de eerste in een serie van drie die komend jaar geopend zullen worden, zo weet het zakenblad Forbes. Het is nog onbekend waar deze andere twee winkels worden gevestigd.

EA Sports is één van de meest bekende en succesvolle gamefabrikanten ter wereld. De spelletjesgigant geniet in Nederland vooral bekendheid door de serie sportspellen die jaarlijks uitkomen, zoals de voetbalgame FIFA 2011. Andere bekende spelletjes coveren de sporten American Football, Icehockey, golf en basketbal.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020