Excite

Eén op de tien aankopen wordt online gedaan

Online shoppen is gemakkelijk, gaat snel en wordt alsmaar populairder. Afgelopen jaar zijn de aankopen via het internet met zo’n 10 procent gestegen. Tegenwoordig doen we met zijn allen één op de tien aankopen online. Nederland is hierin vooruitstrevend vergeleken met andere Europese landen.

De stijging van de online aankopen is in talloze zaken te merken. Zo worden er veel meer transacties gedaan via het betaalprogramma iDEAL. In 2010 werd er nog zo’n 69 miljoen keer betaalt met iDEAL. Dit jaar was de toename ruim 50%! Ook is er zo’n 10 procent minder met PIN of cash betaald dan voorheen. Ook de acceptgiro wordt steeds minder gebruikt en veel mensen typen de code in bij hun online bankprogramma. Ze leveren de acceptgiro zelden meer in bij de bank.

Het online kopen van spullen wordt gezien als een makkelijke manier om je dingen te krijgen. Je kunt het vanaf je computer doen en met de komst van de Smartphones is het helemaal gemakkelijk om online aankopen te doen.

De vermoedens zijn dat de cijfers zullen blijven stijgen. Volgens Directeur Wijnand Jonge van Thuiswinkel.org denkt dat over vijf jaar zo’n 20 procent van de detailhandelsomzet van de online aankopen komt.

Afbeelding: Flickr account garethjmsaunders

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020