Excite

Een restaurant vinden met Google Hotpot

Google Hotpot geeft lokale aanbevelingen over goede restaurants, cafés en hotels op basis van wat je eigen netwerk, je vrienden dus, ervan vinden. Je kunt zelf een aanbeveling doen door een goede plek met sterren te beoordelen. Je kunt dus niet alleen zien wat jouw vrienden van een bepaald restaurant vinden, als je zelf beoordelingen geeft, krijg je van Google Hotpot suggesties die je misschien een volgende keer kan bezoeken.

Google Hotpot werkt heel eenvoudig. De aanbevelingen van vrienden worden, als je aangemeld bent met je Google-account, gewoon in de normale zoekresultaten van Google opgenomen. Als je zoekt naar een goed restaurant in Groningen, zie je direct de aanbevelingen, het aantal sterren, enkele foto’s en eventuele andere opmerkingen die je vrienden over het restaurant hadden. Natuurlijk is Google Hotpot niet alleen op de computer te bekijken, maar ook via Google Maps op je iPhone of Android-telefoon.

Het idee voor Hotpot kwam van Lior Ron, Product Managaer bij Google. ‘Als ik op vakantie ga, wil de leukste plekken bezoeken die er zijn. Het probleem is dat ik onbekend ben in de omgeving. Vroeger kon ik medewerkers van mijn hotel, of vrienden die er toevallig al geweest waren, vragen om advies. Feit is dat bruikbaar advies moeilijk te vinden is.’ Nu is er dus Google Hotpot. In Amerika werd de dienst al gebruikt, maar nu is het ook in Nederland en 38 andere landen beschikbaar. Ook op vakantie in het buitenland kun je er dus makkelijk gebruik van maken.

Afbeelding: Flickr, Richard Masoner

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020