Excite

Een stap verder in de strijd tegen IE6

Internet Explorer 6 stond al op de rand van de achtergrond, maar de laatste vorderingen doen geloven dat het nu echt snel gedaan zal zijn voor deze browser uit 2001. Gisteren maakte Google immers bekend dat IE6 niet meer ondersteund zou worden op youtube. Het einde is nabij, webontwikkelaars zullen opgelucht adem halen.

Het verhaal van IE6 is eenvoudig, het werd gemaakt ten tijde van Windows XP en "Win XP" is nog steeds een immens populair besturingssysteem. De update naar Internet Explorer 7 werd niet doorgedrukt door Microsoft, omdat er zeker in het begin nogal veel problemen mee waren. Intussen is Internet Explorer 8 al een tijdje uit, maar nog steeds wordt de oude IE6 niet automatisch geüpdatet.

Veel ontwikkelaars bouwen al een lijntje code in waardoor mensen die IE6 nog gebruiken onmiddellijk een waarschuwing krijgen als ze de site betreden, met de vraag te updaten. Voor ontwikkelaars is IE6 een ramp: de browser ondersteunt een bepaald type afbeeldingen (PNG) niet, haalt de hele opmaak van veel websites overhoop en loopt vaak vast. Even leek het of de volhouders die nog steeds met IE6 werken een groepje hadden opgericht, maar het bleek toch om een grap te gaan. Hoe dan ook, zo'n 16% van de bezoekers op excite gebruikt IE6, wat toch nog een flink deel is.

Updaten kan via de site van Microsoft en is gratis, maar intussen wordt de markt overheerst door alternatieven zoals Firefox en Google Chrome.

Afbeelding: bringdownie6.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020