Excite

Een taxi bestellen met je smartphone

Smartphones, en dan vooral de bijbehorende apps, kunnen het leven een stuk makkelijker maken. Een nieuwe app is er op gericht om de Nederlandse taximarkt een stuk overzichtelijker te maken. Met de applicatie kun je namelijk zien waar deelnemende taxi’s zich bevinden en hoe zij beoordeeld worden. Ook kan je de gewenste taxi alvast reserveren.

Met de app taxiID krijgen gebruikers op een kaartje te zien waar deelnemende taxi’s op dat moment rijden. Vervolgens kan een taxi aangeklikt worden en wordt er informatie getoond over de service, kosten en hoe milieuvriendelijk de betreffende taxi is. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om een geschikte taxi te vinden.

Natuurlijk is in de app, die voor Android en iPhone beschikbaar is, ook de mogelijkheid om een taxi te reserveren ingebouwd. De chauffeur van de taxi krijgt vervolgens op zijn of haar smartphone het verzoek te zien. Mocht het verzoek geaccepteerd worden, dan krijgt de gebruiker hier melding van en is live te zien dat de taxi onderweg is en hoe lang het nog gaat duren.

De app is op moment van schrijven helaas nog niet functioneel. Deze maand wordt het netwerk uitgerold in Amsterdam, andere gebieden zullen later volgen. De app is al wel te vinden in de Android Markt en de Apple App Store. Voorlopig kan er echter alleen nog maar contact gelegd worden met diverse taxicentrales.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019