Excite

Een video maken van je scherm

Vroeger was er dure software voor nodig, nu kan het gratis via internet: je scherm opnemen en het dan als video opslaan. Dat kan heel nuttig zijn als je bijvoorbeeld een programma wil laten zien aan iemand anders, als je een presentatie moet geven, als je een of andere functie maar niet over de telefoon uitgelegd krijgt of als je een demonstratie wil maken op je eigen blog. En je hoeft er niets voor te downloaden.


Screentoaster heet de website waarmee je met twee klikken je scherm kan opnemen. Je hoeft voor de basisfunctionaliteit niet eens een account aan te maken.  Als je de Java plugin gedownload hebt, kan je gewoon op Alt-S drukken om te beginnen. Je kan zelfs dingen buiten de browser opnemen en er is geen webcam voor nodig.

Daarna kan je nog geluid en ondertiteling toevoegen, als je daar behoefte aan hebt. Let wel op: van het moment dat je alles opslaat en het opnieuw opent, kan je niks meer veranderen. Het eindresultaat kan je op de site van Screentoaster laten staan (publiek of privé), je kan het in een aantal formaten opslaan en je kan het rechtstreeks op youtube zetten.

Link bij het artikel: Screentoaster

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020