Excite

Een website maken met klikken en slepen

Wil je snel een website bouwen zonder er veel tijd of moeite in te steken? Tegenwoordig zijn er redelijk krachtige oplossingen beschikbaar en het mooie is dat je met gewoon wat klik-en-sleepwerk al snel een eigen webstek kan maken!

Nieuwkomer Moonfruit maakt elegante websites en is gratis. Nieuwe functies kunnen gemakkelijk gesleept worden naar waar je ze wil hebben op de site. Een berichtenbord, een webwinkeltje of een chatbox, je kan het allemaal in een kwestie van minuten online brengen. De redelijk uitgebreide basisfunctionaliteit is gratis, maar er is ook een variant waarvoor betaald moet worden. De site kan nog steeds aangepast worden van zodra die op internet staat.

Een alternatief is Synthasite waarvoor je ook geen technische kennis nodig hebt. Er staat geen reclame op je website en je krijgt gratis een subdomein. Er zijn veel voorbeelden beschikbaar, waaronder fotogalerijen, formulieren, landkaarten enzovoort.

Vind je iets in de voorgaande voorstellen niet zo handig, dan is er nog een laatste mogelijkheid: Roxer. Als je op de beginpagina van deze site aankomt, kan je bijna niet geloven dat zelfs die pagina met Roxer zelf is gemaakt. Toch is het zo. Je eigen pagina kan bewerkt worden door op het slotje onderin te klikken. Vervolgens kan je klikken en slepen naar hartenlust en je eigen materiaal toevoegen. Allemaal zonder kennis van HTML...

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020