Excite

Eerste toestel met Mango verschijnt morgen

Ooit was Microsoft in de wereld van de smartphones heer en meester. Het geklaag over het gebruiksgemak van Windows Mobile was niet van de lucht, maar consumenten die meer van hun telefoons verwachten dan alleen belletjes en sms’jes hadden eigenlijk geen keuze. Dat is tegenwoordig wel anders, met mobieltjes zoals de iPhone of diverse Android-telefoons. Windows Phone is nog maar een kleine speler, maar dat moet veranderen met het uitkomen van de Mango-update. Morgen moet de eerste telefoon die op Mango draait uitkomen, de IS12T van Fujitsu-Toshiba.

Oorspronkelijk zou het toestel pas in september in de schappen moeten liggen, maar die datum is dus vervroegd. De IS12T wordt uitgerust met een camera van maar liefst 13 megapixel, terwijl het 3,7” scherm een resolutie heeft van 800x480 pixels.

Mango is de eerste grote update van Microsoft’s mobiele besturingssysteem. Hoewel er verder nog geen toestellen zijn die op Mango draaien, lijkt het erop dat grote fabrikanten zich aan het opwarmen zijn om met dergelijke toestellen te komen. Zo heeft HTC op 1 september een evenement waar vermoedelijk de eerste Mango-toestellen worden aangekondigd. Ook Samsung zal op dat moment een evenement hosten. LG komt naar alle waarschijnlijkheid met een update van de Optimus 7 van vorig jaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020