Excite

Egypte zet Internet uit

De Egyptische autoriteiten nemen geen halve maatregelen. Uit angst dat het nieuws over een aanstaand protest zich over het Internet verspreidt, heeft de overheid de Internet toegang in heel Egypte lamgelegd.

De situatie in Egypte is op het moment explosief. Op dinsdag werd er in diverse steden fors geprotesteerd tegen president Hosni Mubarak, die al dertig jaar aan de macht is.

Voor vandaag staat er weer een protest gepland. De autoriteiten hebben daarom alle Egyptische Internetproviders bevolen om de dataverbindingen af te sluiten.

Eerder waren sites als Twitter al niet meer bereikbaar. Gelijksoortige demonstraties werden in Tunesië gecoördineerd met sociale netwerken zoals Twitter en Facebook. Daar sloeg de vlam in de pan, wat de Egyptische overheid lijkt te willen voorkomen.

Nog nooit eerder in de geschiedenis heeft een land dergelijke maatregelen genomen. Volgens monitoringsbedrijf Renesys ging de blokkade kort na middernacht van start. Torrentsite The Pirate Bay meldde dat er inderdaad geen verkeer meer richting Egypte gaat.

Niet bekend is hoeveel impact dit op bedrijven heeft. Wel heeft de overheid ervoor gezorgd dat de beurs, de Egyptian Stock Exchange, nog kan functioneren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker jay8085

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020