Excite

Eindelijk een symbool om sarcasme aan te duiden

Het is ontzettend lastig soms om in een tekst te ontdekken wat sarcastisch is bedoeld en wat niet. Sarcasme komt er simpelweg soms slecht uit in een tekst, wat nogal de nodige misverstanden kan doen opleveren. Een Amerikaans bedrijf uit Michigan heeft daar nu een oplossing voor gevonden: de SarcMark. Een symbool dat aan het einde van een sarcastische zin gezet kan worden, om zo sarcasme aan te duiden.

In principe verwacht het bedrijf, dat patent heeft aangevraagd op het symbool, dat de SarcMark net zo populair wordt als het vraagteken, de komma en het uitroepteken. Binnenkort moeten zouden kinderen dus de SarcMark moeten leren op school. Het is de eerste keer dat een leesteken op een commerciële manier aan de man gebracht wordt, want downloaden van de SarcMark voor eigen gebruik kost 2 dollar. Een flink bedrag voor een leesteken (die andere kwamen gratis met het toetsenbord), maar dan heb je ook wat...

De SarcMark is te downloaden op de site van het bedrijf. Het leesteken voor sarcasme is geschikt voor Windows, Macs en Blackberry's. Genoeg mogelijkheden om al dat sarcasme dat in u schuilt bot te vieren dus. Overigens vindt het bedrijf de SarcMark meer dan een leuke grammaticale gadget. Het symbool kan worden gebruikt om bijvoorbeeld sarcasme aan te duiden in ondertiteling voor dove mensen. Het laatste is in ieder geval nog niet gehoord over de SarcMark.

Afbeelding: Sarcmark

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020