Excite

Elfjarige heeft €1200 schuld op Xbox Live

Van je kinderen moet je het maar hebben. De elfjarige Brendan Jordan wist een schuld van zo’n €1200 op te bouwen. En dat allemaal door simpelweg op zijn Xbox te spelen.

Het Britse jochie kreeg dit voor elkaar door spellen en speltoevoegingen te kopen via het online speelsysteem van de Xbox. De creditcard van zijn moeder was gekoppeld aan zijn abonnement, waardoor alle aankopen op haar rekening terechtkwamen. Uiteraard was de kleine gamer zich van geen kwaad bewust.

Zijn moeder, Dawn Jordan, was uiteraard niet geamuseerd. ‘Toen ik mijn creditcard gegevens invulde, dacht ik dat het alleen maar was zodat hij online tegen zijn vriendjes kon spelen. Ik heb al twee baantjes om het hoofd boven water te houden. Dit kan ik er niet bij hebben.’

Volgens mevrouw Jordan willen zowel de bank als Microsoft haar niet verder helpen. En als je denkt dat ze haar kind straf heeft gegeven, dan heb je het mis. Volgens de woedende moeder is het allemaal de schuld van Microsoft. ‘Voor mensen als Bill Gates is zo’n bedrag natuurlijk niets. Maar voor een alleenstaande moeder is het een boel geld dat ik gewoon niet heb.'

Microsoft reageerde door te zeggen dat de Xbox is voorzien van een ouderlijk toezicht functie, zodat ouders hun kinderen in de gaten kunnen houden. Maar Jordan is ervan overtuigd dat Microsoft het te makkelijk heeft gemaakt voor kinderen om veel geld uit te geven.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Yousuf Maimoon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020