Excite

Enorme steun voor behoud Zwarte Piet

De VN mag dan klagen, onder Nederlanders is een enorme steun voor het behoud van Zwarte Piet. Dat blijkt uit het aantal steunbetuigingen die twee ondernemers uit Roosendaal krijgen voor hun actie ‘Pietitie’. De 23-jarige Kevin van Boeckholtz en de 25-jarige Bas Vreugde kunnen nog maar nauwelijks bevatten hoeveel medestanders ze hebben bij de strijd voor Zwarte Piet. De Facebookpagina van Pietitie is de snelstgroeiende én grootste ooit in Nederland, zoveel Nederlanders staan achter de actie van de twee.

Facebookpagina Pietitie

“Ik zit hier met klamme handjes.” vertelt Bas. “Zo hard als het nu gaat, is het nog niet gegaan. Bij elke verversing van de pagina hebben we er weer zoveel likes bij. Tot soms 200 per seconde.” De Facebookpagina met bijbehorende website en campagne kwam als een boze reactie op de kritiek van de Verenigde Naties op het Sinterklaasfeest. “We zijn er gewoon op tegen als het Sinterklaasfeest in de huidige gedaante verdwijnt. We wilden een petitie beginnen en die meer 'body' geven.”

Pietitie naar VN

Om ook daadwerkelijk resultaat te boeken met de actie, hebben Kevin en Bas een PR-bureau ingeschakeld om vervolg te geven aan de Pietitie. De mannen zijn er nog niet helemaal uit welke vorm dat moet krijgen. “Waarschijnlijk als een petitie die we aan de VN en wellicht ook de Nederlandse politiek aanbieden. We hopen daar later vandaag meer duidelijkheid over te kunnen geven.”

Demonstratie voor Zwarte Piet

Aanstaande zaterdag vindt op het Malieveld in Den Haag een demonstratie voor Zwarte Piet plaats. De demonstratie zal zich vooral richten tegen de Verenigde Naties, en in het bijzonder de Jamaicaanse Verene Shepherd die het Sinterklaasfeest wil afschaffen. De 16-jarige Mandy Roos uit Den Haag heeft via Facebook een oproep gedaan om aan de betoging mee te doen, het liefst verkleed als Zwarte Piet.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020