Excite

Europese import Playstation 3 gestopt

Fabrikanten LG en Sony hebben mot over patenten. Sony beschuldigde de Zuid-Koreaanse fabrikant van patentbreuk omtrent een aantal types mobiele telefoon. LG liet het er niet bij zitten en diende een gelijksoortige claim in bij rechtbanken in Europa en Amerika. En Sony lijkt de strijd te gaan verliezen, want een Nederlandse rechtbank heeft besloten dat de import van Playstation 3’s met onmiddellijke ingang gestopt moet worden.

En dat is een behoorlijke domper voor Sony, want Nederland is één van de grootste doorvoerhavens in Europa. Volgens LG gebruikt Sony in haar spelcomputer Blu-Ray technieken waarop LG een patent heeft.

De Britse krant the Guardian schreef gisteren dat de Nederlandse douane al tienduizenden Playstations heeft tegengehouden. Waarschijnlijk worden dat er nog veel meer. Overigens is het niet zo dat Sony helemaal geen spelcomputers meer mag verkopen. Voorlopig worden de Playstations tien dagen in beslag genomen.

Het is in Sony’s belang om snel een akkoord te bereiken met LG. Volgens wel ingelichte bronnen zou de Europese voorraad van Sony namelijk binnen twee tot drie weken op raken. Zeker is dan dat Sony inkomsten gaat verliezen. Maar het kan nog erger: Als de consument geen andere keus heeft, zullen ze misschien kiezen voor een apparaat van concurrenten Microsoft of Nintendo.

Afbeelding: Flickr, gebruiker jauhari

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021