Excite

Excitebike komt terug in 3D

De eShop voor de 3DS was al aangekondigd, maar het is tot nu toe nog onduidelijk wanneer de firmware update moet komen. Er gaan geruchten dat deze update volgende maand zou moeten komen. Je krijgt bij deze update een internet browser voor je Nintendo 3DS en een eShop. In de eShop kun je in de toekomst oude games van de Game Boy en Game Boy Color kopen om te spelen op je 3DS. Als dit aanslaat, komen er misschien ook games van de Game Boy Advance beschikbaar in de eShop.

Kritiek is er ook op deze eShop van Nintendo. De 3DS is eind maart al gelanceerd en gebruikers moeten het nu stellen zonder de shop. Wanneer de eShop dan uiteindelijk wel beschikbaar zal komen, krijg je een gratis game. En niet zomaar een game: het oude Excitebike van de NES komt uit als een 3D-spelletje. Een klein kanttekening: Excitebike 3D zal als gratis game maar beperkt verkrijgbaar zijn. Daarnaast is het ook nog onduidelijk of deze game wel in Europa zal uitkomen. Nintendo heeft nog niet bekend gemaakt voor welke regio’s Excitebike 3D beschikbaar zal zijn.

Het gaat al wel goed met de Nintendo 3DS. Ondanks de ietwat tegenvallende verkoop met 3,61 miljoen verkochte systemen, waar er 4 miljoen verwacht werden, is er al wel een record voor een game. Het spel Nintendogs + Cats speciaal voor de 3DS is wereldwijd al meer dan 1 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Chris Harrison

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018