Excite

Welke externe harde schijf voor je laptop?

Een laptop koop je omdat je hem makkelijk kunt opbergen. Of omdat je graag mobiel aan het werk bent. Heb je echter veel grote bestanden, dan loop je al snel tegen een nadeel van een laptop op: in vergelijk met gewone pc's is de opslagruimte van een laptop erg beperkt. Dit kun je oplossen door een externe harde schijf voor je laptop aan te schaffen. We zochten voor je uit wat de mogelijkheden zijn.

Veel ruimte voor weinig geld

Externe harde schijven in 3.5" formaat zijn tegenwoordig erg goedkoop. Voor minder dan 100 euro koop je al een hard disk die je 2TB aan opslagruimte geeft. Ter vergelijking: dat is genoeg ruimte voor meer dan 700.000 minuten aan muziek! Een van de populairste opslagoplossingen van het moment is de Samsung M3 Station, die je op internet voor rond de 70 euro kunt bestellen. Een nadeel van externe harde schijven van dit formaat is wel dat ze eigenlijk te groot zijn om in een laptoptas mee te nemen. Verder hebben ze netstroom nodig om te kunnen functioneren. Zonder stopcontact werken ze helaas niet.

Mobiele opslag

Wil je opslagruimte die je altijd bij je kunt hebben en die je ook zonder stopcontact aan kunt spreken, dan kom je uit bij de kleinere externe harde schijven van 2.5". Deze zijn kleiner dan een pocketboek en werken ook zonder dat je ze aan de netstroom aansluit. Het vermogen van de USB-uitgang van jouw laptop is genoeg. Natuurlijk hebben deze voordelen ook een prijs: de opslagruimte is beperkter en ze kosten verhoudingsgewijs meer. Ben je vaak onderweg, dan speel je op veilig met de Freecom Toughdrive. Het uiterst stevige model van 320GB is voor iets minder dan 50 euro te bestellen op internet.

Om er zeker van te zijn dat je de beste prijs betaalt, kun je internetaanbieders vergelijken met de Pricewatch van tweakers.net. Hier kun je invullen wat je precies zoekt. Vervolgens krijg je een aantal suggesties terug en kun je per aanbieder zien welke prijs er gevraagd wordt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020