Excite

Facebook blijft geld opleveren

Ondanks de negatieve berichten die regelmatig in de media verschijnen, blijft Facebook groeien. Dit komt onder meer doordat het bedrijf nog steeds investeerders aan weet te trekken. Bono van U2 bijvoorbeeld, die onlangs zijn pakket aandelen in Facebook uitbreidde.

Via Elevation Partners, zijn investeringsmaatschappij, kocht Bono vijf miljoen extra aandelen. Hij betaalde hier 120 miljoen dollar voor. Eerder investeerde hij al 90 miljoen dollar in de website. Toen kreeg hij voor dat geld 2,5 miljoen aandelen. De aandelen die hij toen kocht, zijn inmiddels ongeveer 2,5 keer zoveel waard. Dit betekent dat hij, ondanks zijn recente aankoop, nog steeds winst boekt. De aankoopprijs van de aandelen gaat namelijk uit van een waarde van 14 miljard dollar, terwijl experts Facebook inmiddels waarderen op zo’n 24 miljard dollar.

Niet alleen investeerders profiteren van het succes van Facebook. Ook scheidingsadvocaten blijken veelvuldig gebruik te maken van de site. Op Facebook wordt namelijk regelmatig bewijs gevonden van overspel en dit kan tegenwoordig ook in een rechtszaak worden aangedragen. Maar liefst 66% van de advocaten gebruiken websites als Facebook om te kijken of zij de ex of toekomstige ex van hun cliënt iets kunnen maken.

De in het VK opgerichte website waarop je zelf je scheiding kunt regelen krijgt in ongeveer 20% van de gevallen te maken met bewijs via Facebook of een andere ‘betrokkenheid’ van Facebook. Rechters hebben er inmiddels dan ook geen problemen meer mee om dit toe te laten als bewijs.

Afbeelding: Flickr account @boetter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020