Excite

Facebook draait zijn Gebruikersovereenkomst terug

Na een hele hoop oproer heeft Facebook besloten zijn Gebruikersovereenkomst, die twee weken geleden plots veranderd was, terug te draaien naar de vorige versie. Eigenlijk bewonderenswaardig dat de gebruikersovereenkomst twee weken stand gehouden heeft, want als je tussen de regels door las, stond er eigenlijk min of meer "alles wat op facebook staat is van ons, zelfs als je het verwijderd hebt". Met andere woorden, van zodra je persoonlijke gegevens, teksten of foto's op je facebook zet, konden zij er mee doen wat ze willen.

CEO Mark Zuckerberg laat nu in zijn blog blog weten dat "vanaf vandaag, we besloten hebben een nieuwe houding aan te nemen tegenover onze gebruikersovereenkomsten. Er is beslist dat teruggaan naar de vorige versie op dit moment het beste is. Zoals ik gisteren al zei, vinden we dat een groot deel van de tekst in de gebruikersovereenkomst veel te formeel en defensief is dus zullen we zo snel mogelijk vervangen."

Voorafgaand aan dit besluit, had Facebook een peiling georganiseerd voor zijn gebruikers. Zes percent was akkoord met de nieuwe bepalingen, 56 percent was er radicaal tegen en de resterende 38 percent had er geen mening over. De pers drukte zich wereldwijd een stuk duidelijker uit en stelde dat dit een serieuze inbreuk was op de privacy.

Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen, heeft Facebook een nieuwe groep opgericht met de naam Facebook Bill of Rights and Responsibilities. Hier kan je als gebruiker je mening geven en suggesties doen om de gebruikersovereenkomst te verbeteren. Crisismanagement op volle toeren, maar overduidelijk de juiste beslissing.

Wat vind jij? Zit jij op Facebook, op Hyves of nog een ander online netwerk? Of blijf je liever zo ver mogelijk van deze trend?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020