Excite

Facebook gaat privégegevens toch delen

Facebook gaat definitief door met het delen van gebruikersgegevens met derden. De netwerksite stopte hier onlangs mee na kritiek op het beleid. Veel gebruikers zouden de melding over het delen en de bescherming van hun gegevens namelijk over het hoofd zien. Facebook zal daarom op zoek gaan naar een goede manier om dit aan de gebruikers te melden.

Ook adresgegevens en telefoonnummers kunnen dus gedeeld worden met anderen. In een brief aan het Amerikaanse Congres legde Facebook het nieuwe beleid van de site uit. Privégegevens gaan toch doorgespeeld worden aan derden, zo was in de brief te lezen. Wel werd er extra nadruk gelegd op de optie voor Facebookers om hun privé-informatie af te schermen.

In januari stopte Facebook tijdelijk met het delen van gebruikersgegevens. De site kreeg een storm aan kritiek te verwerken. De handelswijze zou niet netjes zijn en er verschenen heuse privacyguides op blogs; berichten over hoe je je gegevens als gebruiker van Facebook het best kon afschermen, omdat de website daarover zelf nauwelijks communiceerde.

Leden van het Congres hebben aangegeven Facebook scherp in de gaten te houden. Wel is het slim om één van die privacyguides op te zoeken, zodat je weet wat je deelt en hoe je dat kunt tegengaan. Vaak zijn de standaardinstellingen namelijk vooral gunstig voor de netwerksites zelf en niet zozeer voor de gebruiker.

Afbeelding: Flickr, gebruiker massimobarbieri

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020