Excite

Facebook geeft de afdeling foto's een update

De film ‘The Social Network’, met Justin Timberlake, wordt waarschijnlijk de bioscoophit van oktober. Het is het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van de opkomst van Facebook, dat ooit niet meer was dan een veredeld smoelenboek voor een universiteit. Inmiddels is Facebook een multinational met 500 miljoen geregistreerde gebruikers. Het grootste sociale netwerk ter wereld.

Maar dat betekent niet dat men tevreden is. Het kan altijd beter. De gebruikersvriendelijkheid kan altijd geoptimaliseerd worden. Ook bij Facebook. Daarom krijgt de afdeling foto’s van de netwerksite een facelift. Men wil het delen en beheren van foto’s vergemakkelijken, mede om op dat gebied een betere concurrentiepositie af te dwingen. Op dit moment is Facebook al de grootste fotosite ter wereld, maar blijkbaar is dat nog niet genoeg.

Wat kun je verwachten? Men richt zich op de serieuze fotografen, die nu nog massaal Flickr gebruiken. De upgrades zullen dan ook bestaan uit de mogelijkheid foto’s van hoge resolutie (hi-res) online te zetten, fotodownloadlinks worden er geplaatst en je kunt makkelijker foto’s ‘taggen’. Ook komt er een elegante lightbox omgeving, waarmee je foto’s vanaf elk punt op Facebook kunt bekijken.

Met de aanpassingen zal Facebook meer te bieden hebben voor de serieuzere en professionele fotografen. Omdat het sociale deelaspect al diep verankerd zit in de site, wordt het met de uitgebreide foto-opties alleen maar aantrekkelijker om gebruik te maken van Facebook.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Shermee

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021